Ben je aan het kijken naar een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ZZP, maar weet je nog niet zeker of je dit wel nodig hebt? Veel ondernemers beginnen aan een bedrijf, zonder zich te verdiepen in de verzekeringsmogelijkheden of de mogelijke risico’s die met het runnen van een onderneming komen. Het enige doel dat je voor ogen hebt, is zo veel mogelijk winst maken. Toch zijn er onvoorziene omstandigheden die jouw bedrijf weer in de problemen kunnen brengen en jouw winst tot een minimum beperken. Maar wat zijn dan echt de voordelen van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of een andere verzekering? 

 

Een vangnet voor ondernemers

Om te voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt, moet je eerst weten wat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering precies is. Het is voornamelijk bedoeld als een vangnet voor ondernemers. Stel je hebt een grote voorraad aan waardevolle spullen, die je per ongeluk omver stoot. Dit levert een grote kostenpost op om te vervangen. Of wat dacht je van een fotograaf die zijn apparatuur omver laat vallen? Wederom een enorm bedrag wat verloren gaat. De verzekering zorgt ervoor dat je niet meer wakker hoeft te liggen van het financiële plaatje. De verzekering dekt namelijk alles voor je. 

 

Meer gemoedsrust met de verzekering

Maar waarom zou je hem dan echt afsluiten bij een verzekeraar? Als eerste heb je een verzekering voornamelijk voor de gemoedsrust. Iedereen heeft wel eens een dag waarop alles fout lijkt te gaan. Ondanks dat de meeste fouten weinig kosten met zich meebrengen, is er altijd die ene fout die jou flink op de kosten jaagt. De slapeloze nachten zijn dankzij een goede verzekering en de juiste dekking echter voorbij. Je hoeft je nergens meer zorgen om te maken als je de verzekering hebt afgesloten en onverwacht een claim in moet dienen om de kosten te kunnen dekken. 

 

Meer professionaliteit uitstralen naar klanten

Een andere reden om een verzekering af te sloten, waaronder ook de CAR verzekering, is omdat het meer professionaliteit uitstraalt. Als ondernemer moet je jouw bedrijf serieus nemen. Dit straal je namelijk ook uit naar klanten. De verantwoordelijkheid nemen voor ongelukken, waaronder ook fouten in een constructie tijdens een bouwproject, zorgt dat klanten een beter gevoel hebben bij jouw onderneming en je ook sneller inschakelen voor een volgend project. Ze voelen zich immers comfortabeler bij iemand die een plan heeft bij onverwachte situaties. Jouw bedrijf kan dus ook groeien zonder dat er iets gebeurt. 

 

Ook vanuit huis een goede keuze

Maar er kan jou weinig gebeuren toch als je voornamelijk vanuit jouw eigen plek werkt? Hoewel je als ZZP’er veel tijd aan huis doorbrengt en niet altijd op het terrein van klanten bent, kan er toch van alles gebeuren. Want wat als je wel even bij de klant bent en er dan net iets misgaat? Of als je apparatuur verplaatst en er iets kapotgaat? Hoewel je jouw werkomgeving vaak tot in de puntjes kent, heb je niet alles onder controle. Juist daarom kan het vroegtijdig afsluiten van verzekeringen zorgen voor de gewenste uitkomsten.