Een bouwkundige keuring is een essentieel onderdeel bij het kopen of verkopen van een woning. Of je nu een huis in de aanbieding hebt of op zoek bent naar een nieuwe thuis, het is belangrijk dat je op de hoogte bent van de staat van de woning. Hieronder lees je alles wat je moet weten over bouwkundige keuringen van woningen in Groesbeek. Je kunt eventueel ook direct contact opnemen voor het inplannen van een inspectie.

 

Waarom een bouwkundige keuring uitvoeren?

Als je een woning koopt, is het belangrijk dat je weet wat je koopt. Een bouwkundige keuring is een technische inspectie van het huis. De inspectie bestaat uit het controleren van de constructie, de constructiedetails en de installaties. Deze inspectie toont eventuele gebreken aan die aanwezig zijn op het moment van inspectie en geeft je inzicht in de staat van onderhoud van de woning.

 

Hoe gaat een keuring in zijn werk?

Een bouwkundige keuring wordt uitgevoerd door een bouwkundig inspecteur. Deze inspecteur beoordeelt de constructie, de constructiedetails en installaties van de woning en stelt een rapport op met daarin de bevindingen. De inspecteur controleert onder andere de fundering, de muren, de daken, de ramen en deuren, de elektra, de gasaansluitingen, de waterleidingen en de riolering. Ook de algemene staat van onderhoud en de mate van slijtage komt aan bod.

 

Een uitgebreid onderzoek

Een uitgebreide bouwkundige keuring is een diepgaandere inspectie van de woning. Tijdens deze inspectie worden dezelfde onderdelen als bij een standaard keuring gecontroleerd, maar met meer aandacht voor details. Een uitgebreide inspectie gaat veel dieper dan een standaard inspectie en de inspecteur zal de woning in de gemeente Berg en Dal keuren onder een vergrootglas leggen.

 

Advies over de keuring
Het is belangrijk dat je een betrouwbare inspecteur kiest voor je bouwkundige keuring. Zorg ervoor dat je vooraf een prijsopgave krijgt en aanvullende informatie over de scope van de inspectie. Als je een woning koopt, is het ook aan te raden om een uitgebreide bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

 

Tip: Op de website van de gemeente Berg en Dal kun je meer vinden over het woonbeleid in de regio. Hier vind je ook informatie over subsidie die je kunt aanvragen voor het uitvoeren van bijvoorbeeld isolatie-werkzaamheden en andere verduurzamingsmogelijken.

 

Inzicht in je woning energielabel
Een woning energielabel is een kwalificatie die door de overheid wordt verstrekt om een woning te beoordelen op zijn energie-efficiëntie. Het energielabel geeft een indicatie van hoe energiezuinig de woning is. Er zijn vijf energielabels die variëren van A tot G, waarbij A het meest energiezuinige energielabel is en G het minst energiezuinige label. Tijdens een bouwtechnische keuring kun je ook direct een aanvraag doen voor een nieuw energielabel.